HTML

Biciklivel a Közgázra

Belváros, fiatalság, értelmes emberek = biciklis paradicsom!!!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!


Jelöld be a Biciklivel a Közgázra csoportot!

Akik nyélen rakják

2010.02.07. 00:51 gyüvi

Bicikli és politika(i marketing)

Bezony, ezerrel dübörög a kampány, ezt főleg onnan tudni, hogy az index-címlapot legtöbbször össze lehet téveszteni a napiszar.blog.hu címlapjával... ;) A bicikliseket lassan a nyugdíjasokéhoz mérhető ígerethalommal próbálják a politikusok magukhoz édesgetni. A teljesség igénytelensége nélkül tekintsük át, melyik párt mit ígért a kerékpárosoknak az elmúlt időkben!

MSZP

Kedvenc videómban Komássy Ákos és a józsefvárosi srácok [sic!] a Baross utcai kerékpárútért demonstrálnak a "Kritikus tömeg nevű felvonuláson". Bennehagyták, ahogyan az operatőr arconpörög egy hatalmasat, miközben megcsillantja édes anyanyelvünk szókincsének gazdag tárházát. Remek mulatság megnézni, ki ne hagyjátok! (Via ex-reakció)

 

FIDESZ

Az urbanista blog posztjából kiderül, hogy a FIDESZ budapesti részlege hogyan képzeli el a bringás fővárost. Pontosabban, nem derül ki, hogy hogyan is képzeli el... A poszt számomra legérdekesebb része, hogy a Közraktár-projektnél lesz (van?) kerékpárút. Másik hír ugyanerről: Zipp.

SZDSZ

Az SZDSZ mostanában a tandemezés előnyeit próbálgatja, már ha értitek, hogy mondom.  :) Úgy tűnik, hogy a hátsó ülésre szorulnak, és az előttük tekerő  seggét hátát kell az egész úton bámulniuk. Egyszer már linkeltem eszdéeszest cicanaciban, most egy csodálatos csoportképpel melengetném a szíveteket:

(via: index.)

JOBBIK

Szívesen bevágtam volna ide egy képet Vonáról, ahogy egy Árpád-sávosra festett fabiciklivel rója Erdély poros útjait, vagy ahogy Morvai egy fixivel menekül az őt üldüző REBISZ-esek elől, de semmi ilyet nem dobott ki a gugli. A 88 oldalas (érted, 88!) programukban egyetlen egyszer szerepel az a szó, hogy kerékpár. Olyan megható ez a mondat, muszáj kimásolnom: "Közlekedéspolitikánk megvalósításában kiemelt szerepet szánunk a környezetvédelmi szempontoknak is, ezért az olyan alternatív közlekedési lehetőségeket, mint a kerékpározás, ahol csak lehet, támogatni kívánjuk." Ámen!

MDF

Itt rögtön definíciós problémákba ütközök, mit is értünk az MDF alatt? A jó közgazdász minden kérdésre ugyanazt válaszolja: "Az attól függ!". Az őszi Critical Mass idején jelent meg a honlapjukon egy közlemény, melyben a nagykörúti biciklisáv kialakítását sürgetik. Ezt hamarosan támadta a Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának vezetőhelyettese - aki független politikus -, miszerint ez egy szakmaiságot nélkülöző ötlet.

LMP

Na ez aztán tényleg a vadzőblibsi ökoterroristák gyülekezete! Kezdjük rögtön ott, hogy bringás(futár) körökben istenként tisztelt Kükü eredetileg rajta volt az LMP EP-listáján, amiről végül is lekerült. Aztán a választmányban ott csücsül egy ex-biciklisfutár, illetve többen is kedvenc hobbijuknak tartják a kerékpározást. A honlapon nem találtam konkrét kerékpáros programot, pedig mintha régebben lett volna külön link a bicikliseknek. A kampányfőnökük köztudottan mindenhova bringával jár, már csináltunk is vele interjút! Zárásnak itt egy videó, nem is az az ütős, hogy bicikli van benne, de egyenesen egy LEGO-bicikli, wow!

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazbicikli.blog.hu/api/trackback/id/tr301735423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása