HTML

Biciklivel a Közgázra

Belváros, fiatalság, értelmes emberek = biciklis paradicsom!!!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!


Jelöld be a Biciklivel a Közgázra csoportot!

Akik nyélen rakják

2009.04.22. 00:25 gyüvi

Politikus két kerékkel

A Föld napja (ápr. 22.) alkalmából a politikusok is nyeregbe pattannak. Nyilván reggel a nyakkendő mellett magukra öltik a médiakompatibilis mosolyukat és a szomszéd sráctól kölcsönkunyerált bukót, majd megrakják a három éve vásárolt, tíz kilométert futott vasat. Ennek sokan örülnek ("Végre A POLITIKA is foglalkozik AZ ÜGGYEL"), mások verik magukat ("Miért csak egy nap tekernek A POLITIKUSOK?"). Most gondolkodjunk egy kicsit közgazdász fejjel. Kétkerekező politikusnak mindenféleképp van egy pozitív hatása: maga az üzenet. Azonban lássuk be, hogy egy vezető állami tisztségviselő (államtitkár, miniszter) munkaideje marha sokba kerül (itt nem konkrétan a kifizetett munkabérre kell gondolni, hanem az adott idő alatt elvégzett, vagy épp el nem végzett munkamennyiségre). Ha az utazással töltött ideje szirénázó autóval a legkevesebb, és a sofőr vezetése mellett még ügyeket is tud intézni a kocsiban a laptopján, akkor az társadalmilag hasznosabb, mintha kerékpározna. Azt követelni, hogy egy politikus minden nap kerékpározzon/BKV-zon, felszólítás a munkaidővel történő pazarlásra. (Igen, én is tudom, hogy a bringa-tömegközlekedés kombó a leggyorsabb városon belül, ez azonban csak korlátozott távon belül igaz.)

5 komment

Címkék: közgazdaságtan föld napja kerékpározó politikus


A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazbicikli.blog.hu/api/trackback/id/tr151079236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.L. 2009.04.22. 14:47:31

Én ezzel nem értek egyet, ne írj ilyeneket, please.

pl mi lenne, ha Demszky bringával járna minden nap?
Visszaköltözne Budapestre Budakesziről, és bringázva csomó olyan problémával szembesülne, amivel egy 20millás audi hátsó üléséről nem tud.

Vagyy pl az MNB alelnöke úgy gondolja, hogy megéri munkaba tekerni. Ő ezek szerint más eredményre jutott, mint te, pedig az ő ideje is baromi drága.


amúgy jön fel a BCE a BAZE-n. Már 100 kilit raktam bele...kicsit későn kezdtem.

gyüvi · http://kozgazbicikli.blog.hu 2009.04.22. 15:13:39

szerintem a politikusok korántsem olyan hülyék, mint szeretjük azt gondolni, és a 20 millás audi hátsó üléséről is tisztában vannak a problémákkal, ehhez nincs szükségük bringára. :)

H.L. 2009.04.22. 15:44:25

Nem azt írtam, hogy nincs tisztában a problémákkal, hanem azt, hogy nap mint nap szembesül velük.
PL én is tisztában vagyok a darfuri gondokkal, de amíg nem lődöznek rám az utcán, addig max csóválom a fejem a tv előtt, de semmi több.

Meg itt azt az elvet kell képviselni, hogy elnöktől a csövesig, télen nyáron viharban napsütésben, mindenkinek mindenhol jó a bringázás!

Szóval hajrá!

gyüvi · http://kozgazbicikli.blog.hu 2009.04.22. 16:05:52

ja, ha ez az elv, akkor keressetek más szerkesztőt. :) én azt gondolom, hogy a bicikli hatalmas találmány, de csak egy kiegészítő eszköze a városi létnek, nem az egyetlen út az üdvözülésnek, hogy mindenki mindenhol minden körülmény között azzal járjon. :)

Apróhölgy 2009.04.22. 16:53:22

Nem tudom mit akartok, Budakeszi nem vállalahatatlan bringával ;o)) Ok, ez gonosz volt. Ettől függetlenül az MNB alelnöke tudtommal a belvárosban lakik és így neki logikus döntés volt a bicikli.

Szóval nem szeretném, ha emiatt lenne csak sok bejegyzés, hétvégén annyi témát indítok, amikbe ELVÁROM, hogy írjatok, mert ciki, hogy itt lesz a legtöbb hozzászólás :oSSS

Tény, hogy nem lenne rossz, ha egynél többször tekernének a politikusok, de legalább egyszer tekernek! Sose a jó oldalát nézitek! Valahol az arany középút az, amit meg kellene találni.

Nem rossz dolog a bringázás, de van, mikor nem túl praktikus. Én is szoktam autózni, bringázni meg BKV-zni is, és tudjátok mit? SZERETEK autózni és bringázni is. Mindkettőnek megvan a maga helye (előbbinek nyilván nem a belvárosban, amit el is kerülök, mikor lehetséges). Direkt nem írtam, hogy szeretek BKVzni :o) Az hazugság lenne :o)

Bringázni viszont tényleg jó, még esőben és hóban is :o) De tényleg nem elvárható, hogy mindenki minden nap ezzel járjon emiatt....
süti beállítások módosítása