HTML

Biciklivel a Közgázra

Belváros, fiatalság, értelmes emberek = biciklis paradicsom!!!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!


Jelöld be a Biciklivel a Közgázra csoportot!

Akik nyélen rakják

2009.05.02. 20:00 gyüvi

Coming out

Most még a szokásosnál is egotripebb lesz a poszt. Nekem négy évvel ezelőtt lopták el a bringámat a régi főbejárat elől. Akkor nagyon motoszkált bennem, hogy indítok valamiféle biciklis mozgalmat. Ennek most jött el az ideje. Amit tavaly Dersék elkezdtek a tárolókkal, azt szeretnénk folytatni. A múlt hét igen sűrű volt (cm kétszer, városnézés, szerelde, szórólapozás, minimal mass), ideje mérleget vonni. A csillagtúra és a városnézés nem voltak túl népszerűek, azonban így is jó hangulatban zajlottak! A bringaműhely látogatottsága viszont messze felülmúlta a várakozásainkat. Azt hiszem, a "free lunch"-ra mindig vevők az emberek... :) Vagy csak egy valós igényre sikerült rátapintanunk. A lakatolás témaköre szintén örökzöld slágernek tűnik, ugyanis szinte nem találkoztunk olyannal, akinek ne vitték volna el a kétkerekűjét. Leszűrve a tanulságokat, a következő stratégiát alkottuk.

Nem hivatalos tervek:

A HÖK-kel lepacsizunk egy másfélmillás pályázatot, amiből megcsináljunk fél milkáért az új tárolókat, fél millát visszajuttatunk a bíráló bizottság elnökének, a maradék félből meg felújítjuk a bringámat. :) Jujj, ezt nem is akartuk nyilvánosságra hozni, most már mindegy...

Hivatalos tervek:

- szórólapokkal felhívni a gáz lakatokat használók figyelmét, hogy azonnal váltsanak át normális zárra! Ezt jövő héten el is kezdjük!
- folytatni a blogot, hasznos tanácsok, vicces sztorik, villáminterjúk, stb
- túrakör szervezése
- új, használható, fedett, biztonságos, esztétikus, információkkal kitáblázott biciklitároló létesítése az új épületnél!!!
- a kerékpározás népszerűségének növelése a közgázosok körében
- végső célunk, hogy a kerékpár egy mindennapos használati eszköz legyen a városlakók életében. Ne legyen se geek dolog, se divathóbort (erről majd még lesz poszt!), hanem egy átlagos szerkezet, amit tényleg mindenki használ, anélkül, hogy érzelmi kötődése lenne hozzá.

Ámaink valóra váltásához társakat keresünk! Aki szeretne posztokat írni, vagy túrát szervezni, esetleg a honlapot fejlesztené, az jelentkezzen! Köszi! Ragmeg! ;)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazbicikli.blog.hu/api/trackback/id/tr521084229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H.L. 2009.05.05. 18:43:39

jeee!

Bringatárolót az új épülethez! Juhú!

Dersék terveit nézd meg, elvileg minden el van tervezve, csak lobbizni kellene érte.

Nem kell fedett, a terv szerint a létsítendő tárolók kb fele így is fedett részre esik, sima P-vasak jók, és elég esztétikusak is!

Kösziköszi, nyomjátok!
süti beállítások módosítása