HTML

Biciklivel a Közgázra

Belváros, fiatalság, értelmes emberek = biciklis paradicsom!!!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!


Jelöld be a Biciklivel a Közgázra csoportot!

Akik nyélen rakják

2009.04.17. 00:37 gyüvi

Kerékpáros városnézés, hétfőn (ápr. 20.) 14.00-től az új épülettől

Jelentkezés:
Mivel ez a városnézés a Hakösz által szervezett KözJóTett - I. BCE Önkéntes hét keretében lesz megrendezve, ezért a Hakösz honlapján tudsz jelentkezni itt! A maximális létszám összesen 20 fő, szóval siess, hogy le ne maradj!

 Sztori:
Ma végre bejártuk Apróhölggyel (lásd fotó:) a hétfői kerékpáros városnézés útvonalát.  Eredetileg a Budapest Beyond Sightseeing által szervezett Nyócker-túrát szerettük volna kerékpárra átültetni, de aztán letettünk erről a tervről. Inkább egy jó hangulató, kerékpáros városnézés mellett döntöttünk. Kicsit még finomítottuk ma az elképzeléseket. (A googlemapsen majd' egy órát szívtam, hogy fel tudjam vinni az útvonalat, de a Margit-szigeten mindig elakadt a tervezőprogi, így feladtam.)

 

Tudnivaló:
Az útvonal abszolút biztonságos, túlnyomó része bringaúton keresztül visz. (Persze mindenki saját felelősségére jön! ;) Tök laposon megyünk, nem kell hozzá kondi, hogy le tudd tekerni. Nagyjából 3-4 órás lesz a túra,  út közben megállunk piknikezni. Ha gondolod, hozz magaddal uzsonnát, innivalót. Túra után opcionális kocsmázás! Ha maradsz kocsmázni, hozz magaddal lakatot, hogy le tudd zárni a biciklidet. Világítás és sisak mindenkinek erősen ajánlott!!! Amennyiben nincs saját kerékpárod, tudsz bérelni a BudapestBike-nál, vagy szétnézhetsz itt is.

A program:
- változott az indulási időpont, az új start hétfőn (április 20.) 14.00-kor lesz az új épület elől!!!
- érdekes szösszenetek a várostörténetről
- piknik a Margit-szigeten
- lassúsági futam
- helybenállási verseny
- néma tiszteletadás a Dráva utcát lezáró bringások emléke előtt
- pózolás Magyarország egyetlen (?) bringaút-buszsáv kombójánál
- szódázás a Szódában ;)
 

Útvonal:
Közgáz új épülete elől indulunk - Kálvin teret cikkcakkosan közelítjük meg - Deák téren lesz az első megálló - Bajcsyn és az Alkotmányon keresztül Parlamenthez jutunk el - Margit hídon át a szigetre - Margit-szigeten piknik és lassulási futam - Árpád hídon jövünk vissza Pestre - Bringaúton eljutunk a Dráva utcáig - Dózsa György utcán ízelítőt kapunk a városi autóforgalomban történő biciklizésből - Hősök terén is megállunk - Andrássy úti marhavicces bringautat is felpróbáljuk (ma pl. megkaptuk egy gyalogostól, hogy az nem is kerékpárút...) - lefordulunk a Nagykörútra, onnan a Királyon át közelítjük meg a Wesselényin lévő Szódát - A Szódában jól beszódázunk :)

Szólj hozzá!

Címkék: hakösz kerékpáros városnézés


A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazbicikli.blog.hu/api/trackback/id/tr641069946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása