HTML

Biciklivel a Közgázra

Belváros, fiatalság, értelmes emberek = biciklis paradicsom!!!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!


Jelöld be a Biciklivel a Közgázra csoportot!

Akik nyélen rakják

2009.04.09. 15:06 gyüvi

Bringázzá’, BazE! (Exkluzív!)

A mai poszt offline verziója a Közgazdász áprilisi számában is megjelenik. Most a megjelenés előtt, linkekkel bővített verziót olvashatod! :)

Örömmel jelentem, a bringázás divat lett! Trendi dolog. Az alternatív menő csajoknak (TEK-es lányok, szevasztok!) ugyanolyan szériatartozéka a holland-típusú kerékpár, mint a bolyhos sál, vagy a vastag keretes szemüveg. Egyetemünk hallgatói ezt a divatot egyelőre nem követik annyira. [Lásd még BazE állása.] Biztos azt gondolják (gondoljátok!), hogy szoknyában és öltönyben nem lehet pedálozni. Mekkora tévedés! Nagyon szép példák találhatók a http://cyclechic.blog.hu honlapon arra, hogyan lehet csábító magassarkúban, vadító miniszoknyában, esetleg hódító öltöny-nyakkendőben sikkesen tekerni. Most Te is kipróbálhatod ezt az életérzést, ugyanis április 6. és május 8. között lesz a „Bringázz az egyetemre”-kampány (rövidítve: BazE)! Az akció legfőbb célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást az egyetemisták körében, és felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a fenntartható városi közlekedés nem BMW X5-ökből áll… A kampány ideje alatt legkevesebb nyolcszor kell bringával bemenni a suliba. Ezeket az alkalmat a www.bringazzmunkaba.hu honlapon kell rögzíteni a bringásnaplóban . Lehet egyénileg is, meg csoportosan is nevezni. Akik minimum nyolcszor tekernek, azok garantált ajándékot kapnak, és egy nyereménysorsoláson is részt vesznek,  wow!

Persze joggal merülhet fel a kockázatkerülő preferenciákkal rendelkezőkben pár kérdés. Hogy a fenébe lehet kerékpárral megközelíteni biztonságosan a Közgázt? Nem fogják ellopni a bringámat? Össze fogom koszolni a méregdrága Armani-öltönyömet/Chanel-kiskosztümömet? Az első kérdésre az a válasz, hogy forgalomban is lehet biztonságosan tekerni néhány észszerű szabályt betartva. A sisakot sem szabad otthon hagyni! Ha vigyázva közlekedsz az autók között, akkor az akár a kijelölt kerékpárúttól is biztonságosabb lehet, hiszen ott a kereszteződéseknél a sofőrök gyakran nem számítanak bringásokra. A lopás szintén jogos felvetés, nekem már csórták el fényes nappal a Közgáz bejárata elől a bringámat. Meg is „érdemeltem”, hisz gagyi spirállakatot használtam. Tanultam belőle, azóta minőségi U-lakattal és vastag acéllánccal rögzítem egyszerre a kerékpáromat! Így tuti nem fogják elvinni. Te se feledd el: a megfelelő lakatolás kritikus fontosságú! Ezzel kapcsolatban sok hasznos tanácsot fogsz itt találni: www.criticalmass.hu/lakat , illetve ezen a blogon is írtunk már róla itt. Ha azt hiszed, hogy a gerinclakatoddal király vagy, ajánlom figyelmedbe ezt a videót, meg fogsz lepődni:

Parkolni lehet a régi épület bejárata mellett tavaly tavasszal átadott bringatárolókban, de én nem ott szoktam… Az új épület mélygarázsában egy korláthoz kötöm ki a kétkerekűmet, mert így eső ellen is védve van. (Kerékpártároló-jelzés található ugyan a mélygarázsban, ezt inkább nem minősíteném, nézze meg mindenki a saját szemével…) Az utolsó kérdésre a válasz: nem, nem lesz koszos a méregdrága Armanid/Chaneled, lásd az elsőként már emlegetett cyclechic.blog.hu-t. Ezek állítólag elrémisztő dolgok, pedig higgyétek el, kis odafigyeléssel nem érhet baj, és baromira  jó érzés tekerni!

Ezt a cikket linkekkel együtt megtalálod a folyamatosan frissülő http://kozgazbicikli.blog.hu címen! Ha kérdésed, véleményed, javaslatod van, oda bátran beírhatod! Végezetül pedig jól véssetek fel a filofaxotokba pár dátumot. Április 19-én a Critical Mass 15.00-kor startol a Tabánból. Lesz közös közgázos indulás is 14.00-kor az új épület elől.  Egy nappal később, 20-án pedig a Hakösz által szervezett Közjótett – I. BCE Önkéntes Hét keretében lesz bringás városnézés.

 

4 komment

Címkék: cikk videó cm critical mass közgazdász bringazz az egyetemre hakösz lakatolás


A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazbicikli.blog.hu/api/trackback/id/tr361055941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyüvi · http://kozgazbicikli.blog.hu 2009.04.10. 11:38:46

Muszáj leszek elsőként hozzászólni a saját cikkemhez. :) Finoman fogalmazva némi vita árán született ez a cikk, többen kifogásolták, hogy miért írom bele azt, hogy már lopták el bringámat a Közgáz elől, meg hogy veszélyes biciklizni. Hát, tényleg ellopták a kerékpáromat (délben a főbejárat mellől), de azért, mert szar lakattal volt kikötve. Gondoltam, talán más majd tanulni fog a hibámból. Az autós-kerékpáros együttélés mikéntjéről pedig nem lehet eleget pofázni. :) Vagy szerintetek jobb erről hallgatni, hogy többen kerékpározzanak? (Ez most olyan provokatív kérdés, hogy szülessenek végre kommentek;)

gyüvi · http://kozgazbicikli.blog.hu 2009.04.15. 00:30:43

szóval megjelent az új közgazdász, amiben olvashatjátok ennek a posztnak a papíros verzióját, ami szép és jó, csak nekem elfelejtettek szólni, hogy alaposan kimiskárolják a cikket. szóval kár volt törnie magát dersnek, hogy szedjem ki a biciklilopásos részt, hisz a szerkesztő megtette gond nélkül... :)

Apróhölgy 2009.04.15. 22:26:44

Valóban elég keveset hagytak meg a cikkből... nem baj, majd itt a blogon bepótolunk mindent ;o))

H.L. 2009.04.18. 10:31:40

Üdv!
Jó, hogy újra aktív a blog!

Én is regisztráltam a BAZE-re, t-kar csapathoz. Kicsit későn, de jobb, mint a semmi. Valami csapatkapitány visszaigazolásra kell várnom.

Nekem is szar gerinclakatom van, volt egy Krypto New York láncom, de kellett a zsé, és eladtam. Most egy 5 rugós u-lakatba azért beruházok.

Az új épület bringatárolós ügyét meg nyomassátok!
süti beállítások módosítása