HTML

Biciklivel a Közgázra

Belváros, fiatalság, értelmes emberek = biciklis paradicsom!!!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!


Jelöld be a Biciklivel a Közgázra csoportot!

Akik nyélen rakják

2008.02.13. 03:24 ders

Petíció a biciklitárolókért

A petíciónk önmagáért beszél. Olvasd el, és ha egyetértesz, írd alá, add tovább, terjeszd!


Néhány kiegészítő háttérinformáció az érdeklődőknek:

Az a tarthatatlan helyzet alakult ki a Corvinus Egyetemen, hogy nulla db (igazi) biciklitároló van összesen a 3 egyetemi épület körül. Ez már most is teljesen nonszensz (több mint 10ezren járnak az egyetemre..), de a tavasz beköszöntével egyenesen kínos lesz (emlékezhettek már szeptemberben is tele volt mindenhonnan csüngő bicajokkal az újépület környéke. Ez mind a biciklisnek, mind az adott helyet használni kívánónak szívás..).
Az ilyen szituációkat elkerülendő indítottuk be az akciót a biciklitárolók telepítéséért, a rektort fogjuk felkeresni igényünkkel. Hogy hatásosan tudjunk fellépni, szükség van minél több támogató aláírásra, 500 ember akaratát már nem lesz olyan egyszerű figyelmen kívül hagyni!

Mindez majd kiegészül egy részletes szakmai ajánlással. Azért, hogy jó helyen, használható (ne valami kerékbetolós) és biztonságos dolgok kerüljenek ki, amik tényleg mindenki hasznára vannak.

A Magyar Kerékpárosklub közreműködésével kidolgoztak egy ajánlást, ami leírja, hogy irodák/iskolák/stb. épületek esetén hány biciklitárolót kell telepíteni (mint ahogy az autóparkolók száma is előírás): az egyetemek esetén a hasznos alapterület minden 50m2-jére legalább 2 biciklitárolónak kell jutnia. Ez a Közgáz 3 épületét számolva 988 db tárolót jelent! (össz hasznos alapterület 24700 m2). A végcél és a tárgyalási alap megvan, természetesen az első körben nem kérhetünk lehetetlent (kb. 100-200 férőhely kéne).

Minden érv a biciklitárolók mellett szól. Minél gyorsabban kell cselekedni, hogy tavaszra tényleg csillogó vasakhoz tudjunk lakatolni. Te is vedd ki a részed, és írd alá most a kezdeményezést!

(Csak akkor írd alá a petíciót, ha közgázos vagy. Szeretnénk, ha a támogatók száma tényleg a valós adatot mutatná - ezért is van szükség a neptun-kódra vagy diákigazolványszámra az azonosítás lehetővé tétele miatt.)

Fogjunk össze egy mindenki számára kényelmes és élhető egyetemi környezetért! Teremtsük meg a biciklitárolóinkat!


http://www.petitiononline.com/tarolot/petition.html

11 komment

Címkék: petíció biciklitárolók közakarat


A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazbicikli.blog.hu/api/trackback/id/tr100337175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lev 2008.02.15. 11:11:58

Főképp az új épület esetében érthetetlen, hogy miért nem tervezetk eleve egy tárolót abba a hodályba. Mondjuk a használhatatlan űrhajós mosdók árából...

Ago 2008.02.15. 12:39:54

figy, dobj mar egy emilt nekem legyszi, h tudjunk beszelni
koszi
Ago

Heléna 2008.02.15. 13:15:11

Jaj de örülök, hogy van végre ilyen kezdeményezés!
Ha bármiben lehet még segíteni, szóljatok és csatlakozom!

hehehe 2008.02.15. 14:18:48

hehehe
pesti hülyék, hülye pestiek,

budán van biciklitároló, így az egyetem a szükséges mennyiséget rendelkezésetekre bocsátja

gyüvi 2008.02.15. 15:15:33

én nagyon röhögtem az új épület átadása után, ugyanis a mélygarázsban vannak felfestett bringajelzések, csak épp egy darab vas nincs, amihez hozzá lehetne kötni a szamarat... lol!

a budai kerékpártárolóról meg a neten olvasni rendkívül mulatságos történeteket, meg vicces térfigyelős videók is vannak, szóval azt inkább tartsátok meg nyelő-nyaló budaiak!

Pius 2008.02.15. 15:30:25

EE kell migrálni nyugatra és kész, más megoldás nincs a magyaroknak.

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2008.02.15. 17:46:59

"Csak akkor írd alá a petíciót, ha közgázos vagy. Szeretnénk, ha a támogatók száma tényleg a valós adatot mutatná - ezért is van szükség a neptun-kódra vagy diákigazolványszámra az azonosítás lehetővé tétele miatt."
akkor miabubanatnak kerult link az alleycatre? miertnem a sajat levlistaitokon terjesztitek? egyebkent nem ellenorzi a cucc a neotunkodot :P

ders 2008.02.15. 21:10:52

Bonnie:
1) Ott is lehetnek olyan emberek, akik közgázosok vagy vannak közgázos ismerőseik!
2) Én úgy gondolom, hogy a biciklisek vannak olyan becsületesek, hogy ne kelljen heckerbiztos védelmet beépíteni.

Ágó:
Email-címedet nem találtam, az enyémet a petíció alján megtalálod!

472! Hajrá! :)

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2008.02.16. 16:39:33

a gondom csak annyi,h oda nem kerult ki,h csak kozgazosok szavazzanak. meg a peticional sincs ez kulon kiemelve. igy en is szavaztam, es utolag erzem hulyen magam. szoval ha nagyon szamit,h hany kozgazos "irta ala", akkor egyet vonjatok le. es ha ez a kozgaznak tenyleg annyira fontos, akkor nem latom nagy valoszinuseget,h onnan kelljen megtudniuk.
süti beállítások módosítása