HTML

Biciklivel a Közgázra

Belváros, fiatalság, értelmes emberek = biciklis paradicsom!!!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!


Jelöld be a Biciklivel a Közgázra csoportot!

Akik nyélen rakják

2009.11.11. 17:48 gyüvi

Közgazdász jó modor

Már ajnároztam rendesen a "motorosblog"-ot. Kétszer is írtak bringás témában, és most egy közgazdász poszttal jelentkezett be Modor Tibor. Nekem főleg a kommentek jöttek be: "hvg-t olvas és laptopozik távolsági buszon"-modorosságnál aha!-élményem volt. :)


Csatlakozz a Közgázbiciklihez a Facebookon! Jelöld be a Biciklivel a Közgázra csoportot!

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kozgazbicikli.blog.hu/api/trackback/id/tr611518337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamaspro 2009.11.16. 08:14:59

Ez nagyon tetszett, köszi a linket :-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.16. 11:56:52

Mi az, hogy "főleg a kommentek"..? ;)))

gyüvi · http://kozgazbicikli.blog.hu 2009.11.17. 00:36:20

@Modor Tibi: tudod tibikém, most nem lengett úgy be az autentik-mérőm, mint a biciklis posztoknál. az oké, hogy a szüleimet én is osztom, amiért egy ideológiailag katyvasz politikai térben tudnak csak mozogni, viszont a mátrixszorzásról, goodwillről fogalmam sincs, órákra meg nem jártam be, így a tanárokat se ismerem. :D na jó, pete ott van a szeren, de hát belőle meg bölcsész lett ;)
meg hát kimaradt a LÉNYEG! ;-D az outfit! a jó közgazda a külsőségekről ismerszik meg. női egyedek: haj szigorúan kiegyenesítve, copfba összefogva, vhol a fejtető magasságában, a copfban is több gumi, szolisárga bőr, szedett/tetovált szemöldök, ami olyan íves, mintha folyton csodálkozna, erős smink, szempillák 10*esre megnagyobbítva. női ruházatból kétféle: ha még nem dolgozik, akkor a sötétkék, szűk farmer, nadrágszárra rávett barna bőrcsizma, hozzá barna derék fölé érő kiskabát, és mályvaszínű sál. ha már dolgozik, akkor 10 centis tűsarkú, fekete, hegyesorrú lakkcsizma, fekete harisnya, térd fölé érő fekete miniszoknya, fehér blúz, fekete mellény, pepita szövetkabát, és ha rendkívül színes egyéniségű lányról van szó, akkor vmi szolid egyszínű sál.
férfi kinézet: felül kissé hosszú, oldalt felnyírt, keményre zselézett haj, simára borotvált arc, vékonykeretes szemüveg, csíkos ing, fekete zakó, sötétkék farmernadrág, barna bőrcipő, laptoptáska. súlyosan modoros esetben norvégkockás mellény visel zakó helyett. középvezető korára körszakállszerűséget növeszt, amit napi kétszer gondosan ápol, és méregdrága totálfelesleges karórát hord ékszer helyett.
és hát az idegen szavak halmozása: -"a recesszióból VALÓ kilábaláshoz fiskális restrikció kellene, nem monetáris expanzió, ezt már empírikusan is hányszor alátámasztották."
-"a meeting agendájának második bulletpointja"
lenézi az egyszerre adókerülő, ám állami támogatást elváró néptömeget, de azért a szoctámpapírokat ezerrel meghamisítja, elméletben ezer érvet fel tud sorolni a tandíj bevezetése mellett, persze fizetni már nem szeretne.
bármilyen kérdésre az a válasza, hogy: "Az attól függ." (nálunk a szakirányon ez szállóige lett.)

legvégül a kedvenc közgazdász viccem:
Megkérdeznek egy bölcsészt, egy matematikust és egy közgazdászt, hogy mennyi kétszer kettő.
A bölcsész elolvassa az idegen szavak és kifejezések szótárát, fellapozza Platónt, majd hatvan oldalban röviden összefoglalja, hogy kétszer kettő az négy.
A matematikus előkapja a számítógépét, többdimenziós mátrix-szimulációt hajt végre, végül egy szóban válaszol: „Négy.”
A közgazdász odalopódzik az ablakhoz, behúzza a függönyt, kikapcsolja a mobilját, majd közel hajol, és suttogva visszakérdez: „Mennyi legyen?”.
süti beállítások módosítása